Hopp til innhold

NFF 100 år

18.juni 2018 har NFF 100 års jubileum, og vi har startet nedtellingen til jubileet!

Her kommer vi til å publisere filmsnutter og mimre litt frem mot jubileet. Følg med!

Fra medlem til forbundsleder

Rita Bråten begynte på Oslo fengsel i 1975. Hun gikk fengselsskolen i begynnelsen av 80-tallet, og kom tilbake til Oslo fengsel i pliktåret. Der var hun helt frem til 1994 da hun tiltrådte vervet som sekretær. Hun ble forbundets første heltids kvinnelige tillitsvalgt. Sentrale tillitsverv har hun hatt siden landsmøtet i 1985 og hun ble valgt som forbundsleder på landsmøtet i Tromsø i 2014. På landsmøtet i juni i år går hun av, og blir pensjonist etter 38 år med sentrale tillitsverv i NFF.

Så hatten passer

Geir Bjørkli ble forbundsleder i 2006 og gikk av i 2014. Det har blitt mange medlemsmøter disse årene, både som forbundsleder og i andre verv. Noen ganger får man så hatten passer.

En jubileumsbok blir til

Jan-Erik Østlie var redaktør for NFF Magasinet fra 2000 til 2009. Han kjenner således forbundet godt og var et selvfølgelig valg når det skulle skrives jubileumsbok. I denne videoen forteller han om arbeidet med boken, som skal være ferdig til 100 årsjubileet i 2018.

Å møte seg selv i døren

Når man har flere hatter er det fort gjort å møte seg selv i døren. Arne husker spesielt denne episoden.

Du kunne sittet på Lompa og spist

Roar Øvrebø var forbundsleder i 21 år, men før han ble det var han fengselsbetjent. Her kommer en historie fra Oslo fengsel.

Tiden som forbundsleder

Arne F. M. Engelsen fungerte som forbundsleder i 1985. Han måtte "hoppe inn i jobben" da forbundsleder Albertsen ble syk. Her snakker Arne om sin tid som forbundsleder i NFF.

Back to top